هاست لینوکس چیست؟ انواع هاست لینوکس کدام است؟ هاست لینوکس بهتر است یا هاست ویندوز؟ اینها ممکن است سوالی باشد که ذهن شما را نیز به خود مشغول کرده باشد. اما اصلا نگران نباشید، چرا که ما قصد داریم در این مقاله به توضیح جامع هاست لینوکس و مقایسه هاست لینوکس و ویندوز اختصاص دهیم. به همین دلیل نیز به شما توصیه می کنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

عملکرد هاست لینوکس

سرورهایی که روی آن ها سیستم عامل لینوکس نصب شده را سرور لینوکسی می نامند و هاست هایی که روی این سرورها قرار دارند نیز هاست لینوکس نامیده می شوند. سیستم عامل لینوکس در واقع یک تکنولوژی متن باز است و به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که به هر شکلی که تمایل دارند در هسته سیستم عامل تغییرات ایجاد نمایند. متن باز بودن سیستم عامل یکی از عمده دلایل محبوبیت لینوکس است.

  اصطلاح متن باز (open-source) به طور کلی به هر چیزی که افراد بتوانند آن را آزادانه تغییر دهند، اشاره دارد. به طور معمول برنامه ها یا نرم افزارهایی که به صورت متن باز نوشته می شوند به شکلی طراحی می شوند که عموم قابلیت دسترسی به کدهای آن را داشته و بتوانند بر طبق نیاز خود آن را تغییر دهند.

سوالات پرتکرار در خصوص انتخاب هاست لینوکس یا ویندوز

شاید بتوان گفت که برخی از عملکردهای سرورهای لینوکسی مشابه سرورهایی با سیستم های عامل هایی چون ویندوز یا اپل برای مک می باشد. اما در واقع Linux امکانات ویژه ای را ارائه می دهد که باعث تمایز آن با دیگر سرویس های حاضر شده است. در ادامه به شکلی کامل این تفاوت ها را به شما توضیح خواهیم داد.

در این مقاله آموزشی به موضوعات زیر خواهیم پرداخت:

  • تاریخچه پیدایش سیستم عامل لینوکس
  • 10 توزیع برتر سیستم عامل لینوکس
  • مقایسه هاست لینوکس و ویندوز
  • انواع هاست لینوکس

تاریخچه پیدایش سیستم عامل لینوکس

در سال 1991 توسعه دهنده ای فنلاندی به نام لینوس توروالدر، سیستم عامل لینوکس را پایه گذاری کرد. او به دنبال ایجاد راه اندازی یک سیستم عامل متن باز برای کامپیوترهای شخصی بود. لینوس توروالدر برای به واقعیت تبدیل کردن رویای خود کرد تمام تلاشش را کرد و در نهایت نیز موفق شد. او هسته سیستم عامل مورد نظر خود را ایجاد کرد و آن را لینوکس نامید. سیستم عامل لینوکس به مرور قابلیت نصب روی سرور را نیز پیدا کرده و سبب پیداش هاست لینوکس شد. در طول سالها هاست لینوکس به سرعت رشد کرده و به اصلی ترین انتخاب افراد در میان تمامی هاست های حاضر در بازار تبدیل شده است. در حال حاضر جمعیت بسیار عظیمی از افراد در سرتاسر جهان از هاست لینوکس متن باز برای پیشبرد مقاصد خود استفاده می نمایند.

طراحی لینوکس به سیستم عامل یونیکس شباهت بسیاری دارد. اما ویژگی های منحصر به فرد Linux باعث شده تا از یونیکس سبقت بگیرد. یونیکس در واقع سیستم عاملی چندکاره است که از آن روی سرورها و ابرکامپیوترها استفاده می شود. اما این سیستم عامل برای کامپیوترهای شخصی کارایی چندانی ندارد. یکی از ویژگی های برتر سیستم عامل لینوکس این است که کارایی آن به هیچ دستگاه مشخصی منتهی نمی شود. با نصب سیستم عامل لینوکس بر روی سرور تمامی افرادی که از آن سرور استفاده می کنند، به راحتی از امکانات بسیار زیاد سیستم عامل بهره می ببرند. شما می توانید هاست Linux را تهیه و به بهترین شکل از امکانات آن لذت ببرید.

بعد از اینکه تصمیم گرفتید از سرویس لینوکسی استفاده کنید، باید یکی از انواع توزیع آن را انتخاب کنید. این توزیع ها در اصل سیستم عامل هایی هستند که بر پایه کرنل لینوکس فعالیت می کنند. در واقع این توزیع ها را می توان نسخه های مختلف سیستم عامل Linux دانست که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. در نتیجه شما می توانید بر اساس نیازهای خود یکی از آنها را انتخاب نمود.

10 توزیع برتر سیستم عامل لینوکس

  • Ubuntu
  • Fedora
  • Linux Mint
  • openSUSE
  • PCLinuxOS
  • Debian
  • Mandriva
  • Sabayon/Gentoo
  • Arch Linux
  • Puppy Linux

در هاست لینوکس می توان از هر یک از این توزیع ها استفاده نمود. تصمیم گیری درباره اینکه از کدام یک از آنها روی یک سرور استفاده شود به نظر کارشناس سرور بستگی دارد. کارشناس مربوطه با توجه به برنامه ریزی کاری خود یکی از این توزیع ها را انتخاب می کند. همانطور که گفته شد هر یک از این توزیع ها ویژگی های مخصوص به خود را دارند. به همین دلیل باید در هنگام انتخاب هاست لینوکس، نوع توزیع آن را نیز در نظر گرفت. در ادامه محبوب ترین توزیع ها را به شکلی کامل تر توضیح خواهیم داد.

 Ubuntu

محبوب ترین سیستم عامل لینوکس در میان کاربران را می توان سیستم عامل Ubuntu دانست. اوبونتو در سال 2004 معرفی شد اما در همین مدت کوتاه نیز توانست جایگاه اول را در میان توزیع های مختلف لینوکس به دست آورد. از ویژگی های آن می توان به ارائه پشتیبانی بسیار قوی از اکثر زبان های زنده دنیا از جمله زبان فارسی اشاره کرد. کار با این سیستم عامل آسان بوده و حتی کاربرانی که آشنایی چندانی با روند کار ندارند نیز می توانند خیلی سریع خود را با محیط آن وقف دهند.

 Fedora

فدورا یکی دیگر از انواع توزیع های سیستم عامل لینوکس است که در سال 2003 در دسترس عموم قرار گرفت. در واقع Fedora سیستم عاملی چندمنظوره است که به انتخاب بسیاری از افراد تبدیل شده است. مدیران این توزیع هر 6 ماه یکبار نسخه خود را به روزرسانی کرده و قابلیت های جدیدی را به آن اضافه می کنند. در حال حاضر می توان از سیستم عامل لینوکس فدورا روی رایانه های شخصی، سرورها و رایانش ابری استفاده نمود.

 Debian

دبیان یکی از قدیمی ترین و در عین حال محبوب ترین توزیع های تحت سیستم عامل لینوکس است که کاربران بسیاری از آن استفاده می کنند. این توزیع نیز همچون توزیع های قبل متن باز می باشد و به کاربر امکان تغییر کدهای موجود را می دهد. از مهم ترین ویژگی های توزیع Debian ثبات، کیفیت بالا و پشتیبانی قوی آن است.

   CentOS

سنت او اس یکی دیگر از توزیع های محبوب لینوکس است. این توزیع در سال 2004 معرفی شد و خیلی زود به یکی از توزیع های پرکاربرد تبدیل شد. در حال حاضر این سیستم عامل روی سروری ها نصب و در حال اجرا می باشد.

مقایسه هاست لینوکس و ویندوز

در حال حاضر هاست لینوکس و ویندوز بیشترین استفاده را در سرتاسر جهان دارند. اما به نظر می رسد که در این رقابت، هاست لینوکس طرفداران بیشتری را دارد. چرا که مزیت های آن در مقایسه با سایر هاست ها بسیار بیشتر است. در ادامه به مقایسه این دو هاست و معرفی برتری های هاست لینوکس خواهیم پرداخت. نظر شما درمورد این دو سیستم عامل چیست؟

1. سیستم عامل هاست لینوکس و ویندوز

همانطور که در ابتدای این مقاله گفته شد، روی هر سرور یک سیستم عامل نصب شده و هاست های آن سرور بر مبنای این سیستم عامل می توانند عمل کنند. هاست لینوکس از سیستم عامل متن باز لینوکس استفاده می کند و سرورهای ویندوزی نیز از سیستم عامل ویندوز بهره میگیرند.

قابلیت متن باز بودن لینوکس موجب شده کاربر آزادانه هر تغییری که تمایل دارد را روی آن اعمال نماید. اما در سوی دیگر سیستم عامل ویندوز قابلیت توسعه را ندارند و شما تنها می توانید آن را از شرکت مایکروسافت تهیه نمایید. مسئله دیگری که باعث برتری لینوکس در مقایسه با ویندوز می شود، قیمت آن است. شما می توانید سیستم عامل Linux را به طور رایگان تهیه نمایید اما سیستم عامل ویندوز را باید از شرکت مایکروسافت همراه با لایسنس خریداری نمایید.

2. وب سرور هاست لینوکس و ویندوز

امروزه زبان های برنامه نویسی متفاوتی وجود دارند که از آنها برای ایجاد یک وب سایت استفاده می شود. زبان هایی همچون Java، PHP، Python، Javascript، Asp.net و +C جزء رایج ترین زبان های موجود هستند. مسئله ای که باید بدانید این است هر وب سروری می تواند از زبان های برنامه ریزی مشخصی پشتیبانی کند. به همین دلیل زبان مورد استفاده در وب سرور می تواند نقش تعیین کننده ای در موفقیت آن داشته باشد. وب سرور هاست لینوکس آپاچی (Apache) است که از زبان های برنامه نویسی رایجی مثل PHP پشتیبانی می کند. اما در طرف دیگر هاست ویندوز تنها از وب سرور مخصوص خود یعنی IIS پشتیبانی می کند. وب سرور ویندوز از زبان های برنامه نویسی ASP و ASP.NET استفاده می کند. پس کاربران باید زبان برنامه نویسی سایت خود را مبنای انتخاب نوع هاست قرار دهند.

3. پایگاه داده و نقش آن در هاستینگ

پایگاه داده یکی از بخش های اصلی هاست به شمار می رود. پابگاه های داده برای ذخیره اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرند و هر وب سروری پایگاه داده مخصوص خود را دارد. به همین دلیل باید بررسی کرد که هر وب سرور از چه زبانی پشتیبانی می کند و با توجه به آن، وب سرور مورد نیاز خود را پیدا کرد. در حال حاضر هاست لینوکس از پایگاه داده MySQL و هاست ویندوز از SQLServer پشتیبانی می کند.

4. کنترل پنل ها

موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد، کنترل پنل یا همان واسط گرافیکی است. شما برای استفاده از هاست لینوکس یا ویندوز به هیچ عنوان نیازی به نصب سیستم عامل آن سرویس روی سیستم خود ندارید. چون که این سیستم عامل ها روی سرور نصب می شوند و شما با استفاده از رابط های گرافیکی مختلفی که ارائه شده است، می توانید سایت خود را مدیریت کنید. در حال حاضر هاست لینوکس از کنترل پنل های محبوبی مثل Cpanel و Direct Admin استفاده می کند که کار با آنها حتی برای افراد مبتدی نیز بسیار راحت است. اما کنترل پنل مورد استفاده ویندوز متفاوت است. رابط های گرافیکی چون Plesk یا ZPanel در هاست ویندوز مورد استفاده قرار می گیرد.

5.سیستم های مدیریت محتوا

در زمینه سیستم های مدیریت محتوا (CMS) نیز باز برتری با هاست لینوکس خواهد بود. چرا که زبان برنامه نویسی لینوکس PHP می باشد. به همین دلیل نیز از سیستم های مدیریت محتوا مختلف ب خوبی پشتیبانی می کند. اما در طرف دیگر هاست ویندوز از سیستم های مدیریت محتوایی مثل وردپرس، جوملا، دروپال و بسیاری موارد دیگر پشتیبانی نمی کند.

در واقع می توان گفت وب سایت هایی بر پاییه وردپرس، جوملا، دیتالایف و… روی هاست لینوکس و وب سایت هایی بر پایه زبان های ASP از هاست ویندوز میزبانی می شوند.

6. نقش سرعت و بهینه بودن در خرید هاست خوب

در بحث سرعت سایت نیز باید در ابتدا به این نکته اشاره کرد که سخت افزارهای مورد استفاده در سرور تاثیر بسزایی روی سرعت دارند. به همین دلیل نیز در زمینه سرعت نمی توان بین هاست لینوکس یا ویندوز تفاوت زیادی را  قائل شد. اما با توجه به ابزارهای مناسبی که لینوکس برای بهینه سازی از آنها استفاده می کنند، می تواند هاست لینوکس را گاهی اوقات سریع تر دانست.

سرعت نقش بسیار مهمی در موفقیت یک سایت ایفا می کند. به همین دلیل نیز گوگل از الگوریم کبوتر رونمایی کرد. مطابق این الگوریتم هر چقدر که سرعت لود شدن وب سایت بیشتر باشد، جایگاه بهتری را در جستجو گوگل می توان به دست آورد. بنابراین هر چقدر که سروری که هاست روی آن قرار گرفته است به بازدیدکنندگان هدف نزدیک تر باشد، سایت سرعت بیشتری را خواهد داشت.

7.مقایسه امنیت ویندوز و لینوکس

امنیت، پایداری و پشتیبانی فنی: موضوعی که در این قسمت باید به آن اشاره شود این است که هاست لینوکس و ویندوز از نظر امنیت، پایداری و پشتیبانی فنی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. در اصل این موارد بیش از آنکه به سیستم عامل هاست ها بستگی داشته باشد، به شرکتی که شما برای خرید هاست انتخاب می کنید وابسته است.

هاست ایران

هاست ایران یک هاست اشتراکی 40 هسته ای، بسیار مناسب برای سایت های نوپا و تازه کار است. از مهم ترین ویژگی های این هاست نداشتن محدودیت حجم و سرعت بالا است. سرویس های هاست ایران در مقایسه با دیگر سرویس های حاضر در بازار از مزیت های بسیار زیادی برخوردار است. شما می توانید فضا بالا، پهنای باند مناسب، سرعت بالا به دلیل استفاده از هاردهای نسل جدید SSD و بسیاری امتیازات دیگر را با هاست ایران تجربه کنید. سیستم عامل هاست ایران لینوکس بوده و وب سرور آن Litespeed می باشد. استفاده از این سرور به دلیل قیمت بسیار مناسب آن برای کسانی که تازه کار خود را شروع کرده اند و نگران هزینه های شروع کار هستند توصیه می شود. این نوع سرویس به شما این امکان را می دهد که بهترین خدمات را با پایین ترین قیمت ممکن دریافت نمایید.

  • اکثر کاربران سوال می کنند چرا این سرویس ها با فضایی کمتر ارائه نمی شود؟
  • در واقع باید گفت  فضا ملاک قیمت گذاری نیست! با توجه به مالکیت سرورها فضایی بالا ارائه شده تا کاربران بدون نگرانی امکان بکاپ گیری از سایت و توسعه آن را داشته باشند.

هاست وردپرس

یکی دیگر از سرویس های قدرتمند، هاست وردپرس است. این هاست به طور ویژه توسط کارشناسان این شرکت برای سایت های وردپرسی بزرگ و پرترافیک طراحی شده است. در نتیجه تمامی پیش نیازهای لازم برای سیستم مدیریت محتوا وردپرس در این سرویس ویژه در نظر گرفته شده است. با خرید هاست وردپرس می توانید امنیت، سرعت و سادگی را در کنار هم داشته باشید. روی سرورهای 48 هسته ای تعداد وب سایت های اندکی میزبانی می شود برهمین اساس می توانید تجربه داشتن یک سرور اختصاصی با کمترین هزینه را داشته باشید. به خاطر داشته باشید که اگر یک سایت وردپرسی بزرگ یا در حال توسعه دارید، هاست وردپرس ما بهترین گزینه پیش روی شماست. هاست وردپرس  به دلیل عدم محدودیت منابعی چوم رم و پردازنده می تواند پاسخگوی تمامی نیازهای شما دارندگان سایت های وردپرسی باشد.

هاست ووکامرس

سرویس هاست لینوکسی قدرتمند دیگری که به تازگی رونمایی شده است، هاست ووکامرس نام دارد. اگر شما صاحب یک فروشگاه اینترنتی وردپرسی هستید، این هاست می تواند بهترین گزینه برای شما باشد. این هاست برای فروشگاه های ووکامرسی وردپرس به شکلی حرفه ای بهینه سازی شده است و شما می توانید با خرید هاست ووکامرس بدون هیچگونه محدودیتی کسب و کار خود را رونق دهید. سرورهای این هاست 48 هسته ای بوده و همانند هاست وردپرس از تعداد محدودی سایت روی هر سرور میزبانی می کند. این هاست محدودیتی از نظر RAM و CPU ندارند. در نتیجه شما می توانید به کمک زیرساخت های مستحکم آن، فروشگاه اینترنتی خود را با خیالی آسوده مدیریت نمایید.

امروزه با پیشرفت تجارت آنلاین رقابت میان کسب و کارها افزایش یافته و انواع سایت ها با زبان های برنامه نویسی مختلف را می بینیم. با توجه به رواج سیستم های مدیریت محتوا و سهولت در طراحی اکثریت افراد به سمت سیستم هایی چون وردپرس و جوملا متمایل شده اند که بر پایه PHP  بوده و برای میزبانی به هاست لینوکسی نیاز داند. در این مفاله سعی کردیم با گفتن همه چیز درباره هاست لینوکس و ویژگی های آن شما را در مسیر انتخاب یک هاست مناسب یاری کنیم. نظرات سازنده خود را با ما به اشتراک بگذارید.

هاست دانلود/بکاپ

سرویس های هاست بکاپ برای ذخیره سازی نسخه های پشتیبانی که از وبسایت تهیه می شوند و هاست دانلود برای ذخیره فایل های دانلودی کاربرد دارد. از انجایی که تهیه نسخه های بکاپ به صورت منظم از اهمیت بالایی برخوردار است می بایست در این راستا اقدام نموده و فضایی برای نگهداری نسخه های پشتیبانی سایت خود تهیه نمایید.

حسام یاوری

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

فاایران در طراحی وب سایت برتر است و دارای ساختار سازمانی قوی است که نوآوری و رضایت مشتری را در اولویت قرار می دهد. تیم های اختصاصی ما، از طراحان ماهر گرفته تا توسعه دهندگان کارکشته، به طور یکپارچه با هم همکاری می کنند. با رویکرد مشتری محور، ما راه‌حل‌های سفارشی را ارائه می‌دهیم که آخرین روندها در طراحی واکنش‌گرا، UX و SEO را در بر می‌گیرد. تعهد FAIRAN فراتر از تکمیل پروژه است و پشتیبانی مداوم برای حضور آنلاین پویا و پایدار ارائه می دهد. در FAIRAN، رویکرد ساختاریافته ما تضمین می‌کند که تمام جنبه‌های پروژه طراحی وب شما به‌دقت برای تعالی ساخته شده است.

آخرین نمونه کارها

به راهنمایی و یا مشاوره نیاز دارید؟

ساعات کاری: شنبه تا پنجشنبه, 9 صبح الی 8 شب
برای استفاده از مطالب فاایران داشتن «هدف غیر تجاری» و ذکر «منبع» کافیست.
فاایران | FAIRAN.IR می‌خواهیم اعلان‌هایی را برای آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها به شما نشان دهیم.
رد کردن
اجازه دادن به اعلان ها